Mit gyűjtünk?


Mit keresünk pontosan?
A soproni gyermeknevelés egykori színtereihez, óvodákhoz, az óvóképzőhöz kapcsolódóan keresünk fotókat és a hozzájuk kapcsolódó történeteket a múlt századtól egészen a napjainkig.


Milyen információkat kérünk?
Nagy segítség, ha megadják a felvételek készítésének helyszínét és időpontját, a fotón szereplők nevét, és hogy milyen eseményt vagy pillanatot örökítettek meg. De ezek nélkül az adatok nélkül is köszönettel fogadjuk a dokumentumokat.


Hogyan érhetnek el bennünket?
Kattintsanak az oldal tetején található Üzenet menüpontra, vagy keressenek minket a szabadhegyi.zita@uni-sopron.hu e-mail címen. Ha rendelkezésükre áll a fénykép digitalizált változata, vagy be tudják otthon szkennelni, akkor e-mailben várjuk a képet és a hozzá kapcsolódó információkat. Ha erre nincs lehetőségük, akkor előzetes egyeztetés után digitalizálni tudjuk a fotót. Ebben az esetben találkozót egyeztetünk, és rövid időre elkérjük a fényképet.


Milyen minőségben várjuk a képeket?
Legalább 600 dpi minőségben szkennelt képeket tudunk feldolgozni – azoknál a fényképeknél, melyek rövidebb oldala kisebb, mint 10 cm. Ha ettől nagyobb a kép, akkor legalább 300 dpi minőségű képre van szükségünk.